Jouw Online aankoop(s)(korting), Onze korting op duurzaamheid

Jouw Online aankoop(s)(korting), Onze korting op duurzaamheid.

Ooit stil gestaan waar jouw producten vandaan komen? Waarschijnlijk niet en dat is ook niet vreemd. Het merendeel van ons mensen, staat daar niet bij stil. Is dat zorgwekkend voor onze samenleving.  In dit blog kom je achter de impact van online aankopen op onze duurzaamheid. Waar worden de aankopen gedaan?

Markt

Een markt bestaat uit drie partijen: bedrijven, overheid en consumenten. Op elke markt is er sprake van marktwerking. Marktwerking is het tot stand komen van een evenwichtsprijs voor een product of dienst, wanneer een specifieke verhouding ontstaat tussen vraag en aanbod. Nu het principe van de markt duidelijk is, komt de online wereld aanbod.

De onbeperkte grenzen van een online wereld

Bijna overal te wereld is er toegang tot deze wereld. Wij gebruiken het ook voor verschillende activiteiten zoals:

-E-mailen                                      -Teksten versturen                                       -Online social netwerken

-Financiële services                    -Streamen en/of downloaden                    -Research

-Gaming                                        -Online training                                           – (Ver)kopen

 

Trends in Nederland

  • Sociaal Netwerk gebruik gaat naar 12,2 miljoen gebruikers in Nederland in 2018.
  • Online Retail stijgt met 6,9% T.o.v. 2016 in Nl.
  • Mobiel telefoon internet gebruik stijgt naar 80,5% in Nederland in 2018

Bron: statista 

Online marketing

Als consument heeft u vast weleens voor uw online aankoop research gedaan naar een bedrijf. De zoektocht van een product naar de ordeafhandeling is online marketing. Uw aankoop heeft invloed, welke invloed?

Duurzaamheid

De onbeperkte grenzen van online wereld mee nemen naar de echte wereld. De aarde kent grenzen dit uit zich in de volgende punten: milieu en mensenrechten. Duurzaamheid gaat om waarde creatie voor de toekomst van onze generatie. De volgende invalshoeken hebben betrekking op duurzaamheid: ecologie, economie en sociologie. Wie waarborgt deze rechten?

OM: Justice of  the future

De consument zijn aankoop heeft grote invloed op de stimulans van een circulaire economie. Het is belangrijk te weten waar jouw aankopen vandaan komen. Bedrijven dienen transparant te zijn in de bedrijfsvoeringen en bevindingen overheid/keurmerken over de bedrijfsvoering bij dat bedrijf.

Jouw aankoop, jouw duurzaamheid

Consumenten creëren de vraag naar een product of dienst dit gaat mogelijk ten nadelen van de circulaire economie. Voordat het op de markt komt dient het aan de wet en regelgeving te voldoen, de praktijk wijst echter anders uit: Dieselschandaal, Belastingschandaal, Milieu schandalen, Suikerschandalen, Mensenrecht schandalen, Dierenschandalen)

De consument bepaalt zelf aan welke normen en waarden, het waarde hecht. Jouw aankoop, Jouw toekomst.

 

 

Author: minor online marketing

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *